Kristof/ januari 3, 2018/ Blog, VR hardware, VR Nieuws/ 0 comments

2017 kan worden afgesloten als een groot succes jaar voor de VR en AR wereld. We zagen enkele geweldige VR-titels op de HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR, waaronder Fallout 4 VR, Robo Recall, Lone Echo, Skyrim VR, DOOM VFR, LA Noire: The VR Case Files en nog veel meer. We zagen ook de introductie van verschillende nieuwe VR brillen, zoals bijvoorbeeld de vernieuwde Samsung Gear VR. Maar dit is slechts het begin voor de immersive tech-industrie, en ook in 2018 zullen er voor de VR- en AR-community ongelofelijke dingen zijn om naar uit te kijken, waaronder de volgende virtual reality brillen

Oculus Rift Cover

Virtual Reality Brillen die uitkomen in 2018:

1. Magic Leap One

magic-leap-ar-bril

Magic Leap is de afgelopen jaren een van de grootste mysteries geweest in de mixed reality-community. Het bedrijf liet tot een week geleden geen enkele glimp zien van hun product, die gedoopt werd als de Magic Leap One headset.

De Magic Leap One is ontworpen om licht en comfortabel te voelen tijdens urenlang spelen volgens het bedrijf. Ze hebben hun Digital Lightfield-technologie gecombineerd met roomtracking, precisietracering en soundfieldaudio om MR ervaringen te creëren die natuurlijk aanvoelen.

De headset zelf lijkt te beschikken over 4 afzonderlijke camera’s met 2 verschillende sensoren. De headset lijkt ook meer op een bril dan een typische vorm van een virtual reality bril.

De sensor op de Magic Leap One kan oppervlakken en objecten detecteren, waardoor digitale reconstructies van uw fysieke omgeving mogelijk zijn. Het resultaat is een systeem dat ziet wat jij ook ziet, waardoor objecten in het lichtveld niet alleen in de fysieke wereld kunnen bestaan, maar er ook daadwerkelijk mee interageren.

Magic Leap heeft beloofd om hun SDK samen met alle tools, documentatie, leermiddelen en ondersteuning begin 2018 vrij te geven voor de komende HMD.

Het bedrijf heeft onlangs ook $502 miljoen aan financiering uit de D-series binnengehaald, waarbij wordt gespeculeerd dat de waarde van Magic Leap weer een stapje dichter bij de $10 miljard komt. Het bedrijf heeft tot nu toe meer dan $ 1,9 miljard opgehaald en zal ernaar streven om de toekomst van mixed reality in 2018 vorm te geven.


2. Varjo

varjo-alpha-prototype

Een VR-startupbedrijf uit Helsinki, genaamd Varjo, heeft enkele gedurfde uitspraken gedaan over hun huidige technologie. Tijdens de Slush-conferentie van dit jaar verklaarde Varjo-CEO Urho Konttori dat ze “in staat zijn tot een bijna 100 keer hogere resolutie dan de beste high-end VR-headsets van tegenwoordig.”

Hoewel die uitspraak misschien ongeloofwaardig klinkt, zijn er wereldwijd veel multinationals die vertrouwen lijken te hebben in het bedrijf. Onlangs heeft Varjo $8,2 miljoen opgehaald in een Series A-financiering ondersteund door The EQT Ventures Fund in samenwerking met John Lindfors, Bragiel Bros, Foobar Technologies, Presence Capital Fund, en Sisu Game Ventures Oy, The Venture Reality Fund en Lifeline Ventures.

varjo-technologies-hmd-chart

In zijn presentatie beschrijft Konttori hoe ze in staat zijn om zulke hoge resolutie te verwezelijken in VR HMD’s.

Kontorri verklaarde ook dat hun technologie compatibel zal zijn met Unity en Unreal Engine. “We zullen plug-ins leveren die het heel gemakkelijk maken om met Unity en Unreal Engine te werken.”

Hun oplossing en headset worden momenteel getest door enkele van de genoemde bedrijven en zullen naar verwachting volgend jaar worden uitgebracht.


3. Pimax 8K

pimax-8k-headset

Een ander ambitieus bedrijf genaamd Pimax zal volgend jaar de eerste 8K-virtual reality bril ooit lanceren die de manier waarop we de virtuele wereld ervaren totaal verandert.

Velen hebben de Pimax-8K getest, en zelfs Palmer Luckey (de oprichter van Oculus Rift) was onder de indruk van de kwaliteit van de virtual reality bril. Luckey verklaarde dat de “demo beter was dan hij had verwacht”, wat veel betekend uit zijn mond aangezien hij met de Oculus Rift de eerste mainstream HMD ontwikkelde.

Pimax heeft verklaard dat hun 8K-VR bril een 200° FOV biedt, wat veel dichter bij het natuurlijke menselijke gezichtsveld van 220° komt. De schermen bezitten een latency van minder dan 15 ms.

Pimax-8K

De Pimax-8K bezit bijna het dubbele van het gezichtsveld dan dat van de Oculus Rift en de HTC Vive. Ze bieden ook bijna drie keer zoveel resolutie dan deze toonaangevende virtual reality brillen. De Pimax heeft ongeveer 16,6 miljoen pixels vergeleken met de 2,6 miljoen pixels die te zien zijn op de Rift en de Vive.

De Pimax-8K virtual reality bril zal voor het grootste deel een generatie voorsprong hebben op de andere concurrenten op vlak van hogere resolutie, grotere beeldhoek en pixeldichtheid. Ze proberen de HMD aan te bieden voor ongeveer €500 a €700, wat behoorlijk competitief is met de Vive en Rift virtual reality brillen.

Pimax heeft beloofd het product ergens in januari 2018 af te leveren, maar dat kan wel eens een beetje te ambitieus zijn voor het bedrijf. Wij voorspellen dat ze de 8K virtual reality bril ergens in de tweede helft van 2018 zullen uitbrengen.

pimax-chart


4. HTC Vive Focus

htc vive focus1

Een paar weken geleden heeft HTC aangekondigd dat ze een standalone VR-headset zullen lanceren, de Vive Focus, die de opvolger zal zijn van de HTC Vive 2. Deze nieuwe HMD zal draadloos zijn en vereist geen mobiel apparaat om mee te werken. Zoals we al eerder schreven brak de HTC al records toen de Vive Focus meer dan $150 miljoen opbracht tijdens presales in China

De Vive Focus verzendt de apparaten vanaf januari 2018. Ze zullen ook een speciale witte versie uitbrengen voor ongeveer €750. Voor degenen die de headset vooraf bestellen ontvang je ook 4 VR-games er bij. We weten voorlopig niet helemaal zeker welke games dat zullen zijn.

In China zijn er veel VR-games die nog moeten uitgebracht worden in de rest van de wereld. Sommigen zijn zelfs speciaal ontworpen voor de Vive Focus, wat het behoorlijk interessant maakt.

Een aantal van de mooie specificaties van de HTC Vive Focus is dat deze een 3K AMOLED-display bevat van 2880 x 1600, wat fantastisch is voor een stand-alone draadloze HMD. Het zal ook 6DoF kunnen leveren, wat het een stuk meer immersive maakt.


5. Oculus Go

oculus-go-virtual-reality-bril

Oculus heeft een nieuwe standalone virtual reality bril met de naam Oculus Go aangekondigd, en zal heel wat verschillen met hun vorige Oculus VR headset. Hoewel de specificaties nog niet bekend zijn, zouden we dit jaar waarschijnlijk een voorproefje van de headset moeten krijgen.

Deze headset biedt gebruikers een manier om virtual reality te beleven zonder op een pc of een mobiel te moeten worden aangesloten. Oculus Go is een alles-in-één pakket dat is ingesteld om content van hoge kwaliteit te leveren. De virtual realty bril is ontworpen met ademende stoffen, verstelbare bandjes en de beste lenzen van Oculus.

De Oculus Go beschikt over een snel LCD-scherm met hoge resolutie dat de visuele helderheid drastisch verbetert en het schermdeureffect vermindert. En de lenzen van de volgende generatie bieden een breed gezichtsveld met aanzienlijk minder verblinding.

De Oculus Go wordt ook geleverd met geïntegreerde 3D audio. De luidsprekers zijn ingebouwd in de virtual reality bril en dompelen je rechtstreeks onder in VR terwijl anderen met je kunnen mee luisteren. Er is ook een standaard 3,5 mm koptelefoonaansluiting beschikbaar voor privé luisteren. Deze virtual reality bril zal in 2018 rond de €250 kosten.


6. Oculus Santa Cruz

oculus-santa-cruz-virtual-reality-bril

Oculus werkt hard aan het creëren van een reeks virtual reality brillen die verschillende opties bieden voor immersion en mobiliteit. Een van de huidige projecten waar ze aan werken, is de Santa Cruz, die hun aanstaande mobiele stand-alone virtual reality bril zal worden. Maar wat ze doen met de Santa Cruz is heel magisch.

De Santa Cruz zal nieuwe controllers bevatten met hun stand-alone 6DoF VR-headset. Als alles goed gaat, zien we het apparaat mogelijk ergens in 2018.


7. Lenovo Mirage Solo

lenovo-mirage-one-virtual-reality-bril

Eerder dit jaar kondigde Google bij Google I / O aan dat ze een stand-alone 6DoF-headset zullen lanceren in samenwerking met HTC en Lenovo. Maar Google en HTC beslote eerder om die regeling te annuleren, waardoor Google alleen verder gaat met Lenovo.

De aankomende stand-alone virtual reality bril wordt de Lenovo Mirage Solo genoemd, die gebruik zal maken van het Google Daydream platform om immersive VR-ervaringen te leveren.

Gedurende die tijd kondigde Bavor aan dat ze met Qualcomm zullen werken om een prototype van het apparaat te maken met behulp van de Snapdragon 835. Maar sindsdien heeft Qualcomm al hun volgende generatie chip uitgebracht, de Snapdragon 845, met verbeterde prestaties. We geloven dat deze chip in de HMD zal verwerkt worden. De virtual reality bril is geplant om in 2018 te worden gereleased.


LG UltraGear VR

lg-ultragear-virtual-reality-bril

LG is van plan om een eigen high-end virtual reality bril uit te brengen waarvan wordt gespeculeerd dat het de LG Ultragear wordt genoemd op basis van hun ingediende patenten. Voor zover wij weten, zal LG deze nieuwe VR-headset ergens in 2018 uitbrengen, die een aantal nieuwe displays en -ontwerpen bevat. LG UltraGear virtual reality bril Specificaties:

  • Twee panelen (één voor elk oog) met een resolutie van 1440 x 1280 elk
  • OLED-display van LG
  • 3,64 inch diagonaal
  • Verversingsfrequentie van 90 Hz
  • 110 graden FOV

Bovendien zal de UltraGear in samenwerking met Valve worden geproduceerd voor gebruik met SteamVR. De virtual reality bril wordt gevoed door de pc en gebruikt lighthouse sensoren voor rooom-tracking, vergelijkbaar met de HTC Vive. Het grote verschil zal zijn dat de headset een OLED-display zal hebben. LG staat bekend om hun beeldschermen en we verwachten hetzelfde te zien in hun nieuwe virtual reality bril.

Er is nog geen specifieke releasedatum bekend en het prijskaartje moet nog worden aangekondigd, maar we voorspellen dat deze concurrerend geprijsd zal worden tegen de nieuwe Oculus en HTC Vive headsets.

805 totaal aantal vertoningen, 0 aantal vertoningen vandaag

Student software ontwikkeling by day. Next generation gaming blogger hero by night. Redder van diegene die twijfelen wat hun volgende VR game zal worden, van die arme stakkers die niet kunnen kiezen tussen een Oculus Rift of een HTC Vive! Indien u dit leest vrees niet! Op mijn VR REV blog bent u in goede handen.

Producten bij Amazon Kopen? Erg Gemakkelijk, Goedkoop én Gratis Levering! (Nederlandstalige website beschikbaar)

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar