Kristof/ december 26, 2017/ Blog, VR Nieuws/ 0 comments

De Zweedse meubelgigant heeft de afgelopen jaren een aantal indrukwekkende stappen gezet in de virtuele realiteit, en om dit succes te vieren geeft het bedrijf dit jaar voor de feestdagen VR-brillen aan haar werknemers.

Volgens een rapport van Fast Company geeft IKEA 14.000 van haar Amerikaanse werknemers een VR-bril.

Hoewel het rapport niet specificeert welke VR bril door het bedrijf wordt gedeeld, onthult een afbeelding in het rapport dat het waarschijnlijk gaat om een ‘Plastic Cardboard’ of een mobiele VR bril die gebruikmaakt van de smartphone van de eigenaar om VR-interacties te genereren. Deze ‘plastic cardboard’ is een mooi instap cadea voor mensen die nog niet de kans hebben gehad om virtual reality uit te proberen. Door het aan te sluiten met Google’s Cardboard app ecosysteem, is het een plug & play VR oplossing, hoewel het uiteraard wel geen ervaring van de hoogste kwaliteit levert.

vr-bril-ikea

Een Inc-rapport bevat de rest van de details:

“Ikea begrijpt dat technologie steeds in verandering is, en dat we ook aan het veranderen zijn”, zei Mona Liss, Ikea’s Amerikaanse corporate director van PR, “Dus het selecteren van een geschenk dat nieuwe manieren vertegenwoordigt om de wereld te bekijken leek me een goede match.”

Ikea schonk eerder zijn medewerkers al spullen zoals tablets, smoking Roku players en Jawbone UP fitness trackers. Het bleef niet alleen bij materiële goederen, maar het bedrijf droeg ook 113 miljoen dollar bij aan 123.000 pensioenfondsen voor werknemers van Ikea.

Ikea heeft vorig jaar een VR-experience uitgebracht voor HTC Vive waarmee je een Ikea-keuken kunt verkennen en ermee kunt werken. Meer recent bracht het bedrijf Ikea Places uit, een AR-app voor iOS 11 waarmee je meubels van Ikea vrijwel thuis kunt plaatsen. Hopelijk zal het bedrijf ook in de toekomst een mobiele VR-ervaring naar voren brengen, zodat zijn 14.000 werknemers met een VR headset het ook kunnen gebruiken.

1,249 totaal aantal vertoningen, 0 aantal vertoningen vandaag

Student software ontwikkeling by day. Next generation gaming blogger hero by night. Redder van diegene die twijfelen wat hun volgende VR game zal worden, van die arme stakkers die niet kunnen kiezen tussen een Oculus Rift of een HTC Vive! Indien u dit leest vrees niet! Op mijn VR REV blog bent u in goede handen.

Producten bij Amazon Kopen? Erg Gemakkelijk, Goedkoop én Gratis Levering! (Nederlandstalige website beschikbaar)

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar